ua en ru

Яценюк, домагаючись помилування Тимошенко, має намір усунути її з президентської гонки, - політолог

Арсеній Яценюк, збираючи підписи нардепів під клопотанням Президенту Віктору Януковичу про помилування Юлії Тимошенко, насправді таким чином позбавляється від неї як конкурента на майбутніх президентських виборах. Таку думку висловив керівник Аналітичної групи ім. Г. Сковороди Валерій Кучерук, коментуючи відповідну ініціативу лідера парламентської опозиції.

«Варто розуміти, що помилування, на якому ось уже два дні як наполягають опозиціонери, не реабілітує пані Тимошенко. Помилування буде означати тільки те, що вона вийде на свободу і зможе виїхати лікуватися до Німеччини. Судимість ж, природно, знята з неї не буде, відповідно, вона не зможе балотуватися на президентських виборах. І в цьому сенсі рішення горезвісного «питання Тимошенко» через помилування вигідно всім - і Віктору Януковичу, і тим опозиціонерам, які бачать у пані Тимошенко конкурента на майбутніх виборах і, власне кажучи, Європі», - підкреслив Валерій Кучерук.

Нагадаємо, у понеділок, 7 жовтня на засіданні погоджувальної ради ВР Арсенія Яценюк закликав всіх нардепів направити Віктору Януковичу клопотання про помилування Юлії Тимошенко. «Щоб допомогти Віктору Федоровичу вирішити це питання, ми пропонуємо, щоб члени українського парламенту підписали клопотання про підтримку заяви місії Кокса-Кваснєвського про помилування Юлії Володимирівни. Я переконаний, що більшість народних депутатів хочуть підписання Угоди, і ми зберемо необхідну кількість підписів», - сказав Яценюк.