ua en ru

Яресько очолила робочу групу по податковій реформі, - Абромавічус

Яресько очолила робочу групу по податковій реформі, - Абромавічус

Робоча група з податкової реформи на чолі з міністром фінансів України Наталією Яресько починає роботу в найближчий тиждень. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус, передає кореспондент РБК-України.

"Національна рада реформ прийняла рішення робити податкову реформу як можна швидше, і робоча група починає роботу в найближчий тиждень. За дорученням прем'єра - вчора пізно вночі у нас була зустріч - у нас є бачення, що ми готові зробити податкову реформу дуже швидко, дуже серйозно, щоб податкова система була в нашій країні найкращою у Східній Європі. Я впевнений, що якщо цю групу очолить наш міністр фінансів, ми в найкоротші терміни до таких результатами і прийдемо", - заявив Абромавічус.

Він зазначив, що, недивлячись на те, що були деякі проблеми, податкова реформа в Україні все таки йде досить успішно, не додаючи навантаження на малий і середній бізнес.

"Виводимо бізнес з тіні, щоб розширити податкову базу - податок на розкіш і доходи для більш заможних. Закриття податкових дірок, якими користувався великий бізнес", - зазначив міністр.

Нагадаємо, у Мінфіні прогнозують коригування бюджетної децентралізації та податкової реформи в квітні 2015 р.