ua en ru

Ярема звільнив свого першого заступника Миколу Голомшу

Ярема звільнив свого першого заступника Миколу Голомшу Фото: "Киевские ведомости"
Генеральний прокурор України Віталій Ярема звільнив свого першого заступника Миколу Голомшу

Генеральний прокурор України Віталій Ярема звільнив свого першого заступника Миколу Голомшу. Про це заявив голова координаційної ради при Генеральній прокуратурі Володимир Бойко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Генеральний прокурор України Віталій Ярема оперативно відреагував на вказівку Президента звільнити одного зі своїх заступників, яку Порошенко висловив на нараді 22 жовтня. Наступного дня президентська забаганка (а Президент України ніколи й ні за яких обставин не може давати вказівок чи доручень Генпрокуророві) була виконана. Але без роботи залишився не скандально відомий Анатолій Даниленко (до діяльності Анатолія Васильовича очільник ГПУ претензій не має), а Микола Голомша, який впродовж багатьох років опонував клану Пшонки (екс-генерального прокурора України Віктора Пшонки) й боровся за очищення органів прокуратури від покидьків у погонах", - написав Бойко.

Ярема звільнив свого першого заступника Миколу Голомшу

Він зазначив, що Голомша після повалення влади четвертого Президента України Віктора Януковича був призначений першим заступником генерального прокурора, але в кінці червня 2014 р. новий генпрокурор Віталій Ярема вивів його за штат.

" І тепер ось - офіційне звільнення. Типу, "люстрація", - написав Бойко.

Нагадаємо, сьогодні прес-служба ГПУ повідомила, що Ярема звільнив одного заступника генпрокурора та ще 131 співробітника ГПУ в рамках виконання закону україни "Про очищення влади", Проте хто із заступників глави ГПУ потрапив під звільнення - сні повідомлялося.

Раніше Голомша заявив РБК-Україна, що в разі, якщо його звільнять в рамках виконання закону про люстрацію, буде оскаржувати це в суді.