ua en ru

Ярема запропонував Кабміну активізувати роботу щодо отримання грошової допомоги переселенцями

Генеральний прокурор України Віталій Ярема направив лист до Кабінету міністрів України про активізацію роботи міністерств і відомств для пришвидшення вирішення проблеми отримання фінансової допомоги від міжнародних організацій на потреби переселенців в Україні, зокрема з тимчасово окупованої території.

Генеральний прокурор України Віталій Ярема направив лист до Кабінету міністрів України про активізацію роботи міністерств і відомств для пришвидшення вирішення проблеми отримання фінансової допомоги від міжнародних організацій на потреби переселенців в Україні, зокрема з тимчасово окупованої території. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Зокрема, зазначають у Генпрокуратурі, йдеться про фінансову допомогу від управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), яке одним із перших організацій системи ООН виявило бажання допомогти цій категорії осіб в Україні.

Умови надання такої допомоги регулюється угодою між урядом України та УВКБ від 23 вересня 1996 р. та визначається у додаткових угодах, які підписуються вказаними сторонами.

"Наразі таку додаткову угоду вже підписано між Львівською обласною державною адміністрацією та УВКБ. Вона передбачає надання матеріальної допомоги для найбільш вразливих груп внутрішньо переміщених осіб, які переїхали до Львівської області (майже 2,5 тис. осіб)", - йдеться в повідомленні.

У ГПУ нагадують, що у її структурі у червні 2014 р. було створено управління з питань захисту прав громадян та інтересів України на тимчасово окупованій території півострова Крим. Згідно з інформацією, наданою Державною міграційною службою України, кількість біженців, які покинули окуповану територію та переселилися в іншу частину держави, становить 10 тис. осіб і вона постійно зростає.

Зазначимо, за даними УВКБ ООН станом на 18 липня кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні склала 95 тис. 473 людини, з них 15 тис. - з Криму.