ua en ru

Ярема звинувачує міліцію та владу Києва в інциденті на Майдані і погрожує притягти їх до відповідальності

Генеральний прокурор України Віталій Ярема звинувачує міліцію та владу Києва в інциденті на Майдані Незалежності і погрожує притягти їх до відповідальності.

Генеральний прокурор України Віталій Ярема (на фото) звинувачує міліцію та владу Києва в інциденті на Майдані Незалежності і погрожує притягти їх до відповідальності. Про це йдеться в заяві Яреми, передає прес-служба ГПУ.

Ярема зазначив, що, "незважаючи на його публічну заяву і звернення на адресу працівників київської міліції та КМДА про прийняття невідкладних заходів для наведення порядку в столиці та вирішення питання щодо незаконного захоплення адміністративних будівель, а також їх утримання", відповідальні посадові особи виявляють злочинну бездіяльність.

"Ситуація в центрі столиці залишилася без змін, де, як і раніше, продовжують перебувати особи незрозумілого походження. Прикриваючись Майданом, вони грабують, вчиняють заворушення, напади та інші злочини... Попереджаю керівників КМДА та правоохоронних органів столиці, що в разі невиконання ними своїх службових обов'язків, вони будуть притягнуті до відповідальності", - сказав Ярема.

Нагадаємо, в ніч на 18 липня на Майдані Незалежності в Києві пролунали вибухи, в результаті яких як мінімум один чоловік був поранений.