ua en ru

Японську корпорацію Toshiba літом очолить Танака

Японська корпорація Toshiba - виробник споживчої електроніки - змінила президента і головного виконавчого директора. На цю посаду призначений 62-річний Хісао Танака, який раніше обіймав посаду виконавчого віце-президента компанії і входить в команду Toshiba з 1973 р. Він приступить до виконання своїх обов'язків у новій ролі з кінця червня 2013 р. Про це йдеться в оприлюдненому сьогодні повідомленні корпорації .

Очолює компанію Норіо Сасакі стане віце-головою ради директорів. Ця позиція вперше буде створена в компанії, відзначають джерела. 63-річний менеджер виконував обов'язки президента і глави Toshiba з березня 2009 р.

Голова ради директорів 69-річний Ацутоші Нісіда залишиться на цій посаді й надалі.

Офіційно дані перестановки в керівництві Toshiba будуть схвалені радою директорів компанії в червні 2013

Японська корпорація Toshiba була заснована в 1875 р. як виробник телеграфного устаткування. В даний час компанія є одним з лідерів у виробництві офісної і побутової електроніки. Основну продукцію корпорації в цій області на сьогоднішній день складають копіювальні апарати, комп'ютери, жорсткі диски, CD-ROM і DVD-ROM приводи, телевізори, відеомагнітофони, DVD-програвачі, проекційне устаткування, апарати факсиміле, а також електронні компоненти.

Читайте також: Єврокомісія наклала рекордний штраф в 1,47 млрд євро на великих виробників електроніки