ua en ru

Японський бренд Mitsuoka випустив останню спецверсію спорткара Orochi - Final Edition

Крім гіганта японської автопромисловості Mitsubishi в Країні висхідного сонця є ще одна компанія зі схожою назвою. Невелика марка Mitsuoka випускає машини, дизайном нагадують британські авто 50-60-х років минулого століття

Крім гіганта японської автопромисловості Mitsubishi в Країні висхідного сонця є ще одна компанія зі схожою назвою. Невелика марка Mitsuoka випускає машини, дизайном нагадують британські авто 50-60-х років минулого століття. Одна з найбільш дивних моделей цього бренду називається Orochi. І саме з нею Mitsuoka вирішила розпрощатися назавжди, випустивши в честь цього спецверсію Final Edition.

Orochi представили публіці ще в 2001 році, а в серійне виробництво запустили в 2006-м. Модель була створена на платформі Acura NSX і отримала свою назву на честь казкового дракона. Зі своїми чотирма овальними фарами, схожою на посмішку стесняющейся гімназистки гратами радіатора, безліччю вентиляційних отворів на капоті (хоча двигун у неї розташований в задній частині), дверима-"ножицями" у стилі Lamborghini, бічними стеклами в стилі McLaren F1 і надмірно вигнутими лініями кузова вона досить швидко заслужила репутацію "дуже дивно виглядає машини". Авто приводилося в рух шестициліндровим 3,3-літровим мотором від Toyota потужністю 233 л. с., був оснащений п'ятиступінчастою автоматикою і продавалося обмеженою кількістю примірників.

Тепер же Mitsuoka вирішила сказати Orochi "до побачення" і наостанок випустити спецверсію цієї моделі з промовистою назвою Final Edition. "Прощальний привіт" отримав 19-дюймові колісні диски, передній спліттер, вінглети і два варіанти забарвлення кузова: темно-фіолетовий Fuyoru або золотисто-перловий Gold Pearl. Салон оббитий двоколірною шкірою з вставками з алькантари, а кермо декорований елементами з металу. Final Edition випущена всього в п'яти примірниках, а вартість спецверсії складе 124 000 дол.

Японський бренд Mitsuoka випустив останню спецверсію спорткара Orochi - Final Edition Японський бренд Mitsuoka випустив останню спецверсію спорткара Orochi - Final Edition