ua en ru

Японія вирішила виділити 1,5 млрд дол. фінансової допомоги Україні

Японія вирішила виділити Україні фінансову допомогу в розмірі 1,5 млрд дол.

Японія вирішила виділити Україні фінансову допомогу в розмірі 1,5 млрд дол. Про це прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе (на фото) заявив 24 березня в Гаазі під час саміту з ядерної безпеки, повідомляє видання Agence France-Presse.

Того ж дня головний секретар Кабінету міністрів Японії Йосіхіде Суга на прес-конференції у Токіо озвучив журналістам рішення виділити фінансову допомогу Україні.

"Прем'єр-міністр Японії вже оголосив, що Японія надасть економічну підтримку Україні в розмірі 1,5 млрд дол. за умови, що між українським урядом і МВФ будуть досягнуті необхідні домовленості проведенні необхідних реформ", - повідомив Суга.

Він також зазначив, що з 1,5 млрд дол., які Японія готова виділити Україні, 1,1 млрд дол. будуть надані за низькою відсотковою ставкою.

"Дуже важливо, щоб міжнародне співтовариство надало підтримку Україні, що опинилася в непростій економічній і політичній ситуації", - резюмував головний секретар Кабміну Японії.

Нагадаємо, 17 березня Японія заявляла про невизнання референдуму, проведеного у Криму Росією. Також через Крим Японія заморозила переговори з РФ щодо спрощення візового режиму.