ua en ru

Японія прогнозує скорочення імпорту газу Україною на 10% після модернізації ТЕС

В Японії вважають, що Україна після модернізації теплоелектростанцій скоротить імпорт газу на 10%. Про це в ході прес-конференції повідомив почесний парламентський віце-міністр з питань економіки, торгівлі і промисловості Японії Шигеки Іваї, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ще одним із стовпів, на які ми повинні спиратися у нашій роботі має стати підтримка процесу поліпшення ефективності теплоелектростанцій зокрема тих, які працюють на вугіллі. Ми знаємо, що ваші станції мають проблеми з термооснащением, що вони ще не модернізовані і потужності застаріли. Японія повинна підтримати переоснащення ваших ТЕС, які працюють на вугіллі, з метою підвищення ефективності вугільної теплогенерації з допомогою технологій світового рівня. І коли ми запровадимо цю японську ефективність на українських ТЕС, то можна очікувати зниження потреби в імпорті природного газу на 10%", - сказав Іваї.

Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розраховує отримати від Японії довгостроковий кредит під 1%.