ua en ru

Японія офіційно оприлюднила свою нову стратегію економічного зростання

Японський уряд сьогодні, 14 червня 2013 р., офіційно оприлюднив нову стратегію економічного зростання країни під назвою "Японська стратегія відновлення", а також середньостроковий і довгостроковий економічний і фінансовий курс, повідомило агентство Сіньхуа.

"Японська стратегія відновлення" націлена на відродження промисловості, стимулювання приватних інвестицій, послаблення адміністративного контролю і розширення масштабів лібералізації торгівлі.

Відповідно до цього документа восени поточного року японський уряд розробить законопроект про підвищення конкурентоспроможності промислових підприємств країни для збільшення приватних інвестицій в устаткування на 10% за наступні 3 роки.

Влада Японії також планує створити в Токіо та інших великих містах "зони державної стратегії" для залучення капіталу і фахівців з-за кордону.

Крім того, "Японська стратегія відновлення" допускає збільшення середньодушового валового національного доходу країни на 1,5 млн ієн (близько 16 тис дол.) через 10 років.

В економічному і фінансовому курсі була визначена мета все наступне десятиліття щорічно підвищувати валовий внутрішній продукт на 2%.

Крім того, планується, що до 2015 р. питома вага фінансового дефіциту у ВВП знизиться на 50% порівняно з 2010 р., а до 2020 р. країні вдасться домогтися бюджетного профіциту.

Читайте також: Світовий банк знизив прогноз по зростанню світового ВВП в 2013 р. до 2,2%