ua en ru

Януковичу і Азарову ще в лютому повідомили про можливі митних санкції з боку Росії, - джерела

Президента України Віктора Януковича ще в лютому 2013 р. проінформували про те, що країни Митного союзу розробляють нові вимоги до якості української продукції, але прем'єр-міністр України Микола Азаров не відреагував на цю інформацію. Про це пише "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на анонімні джерела.

"Януковича ще в лютому поінформували про можливі економічні "санкції" Росії; про те, що країни Митного союзу розробляють нові вимоги до якості продукції; попередили, що необхідно готуватися, в тому числі, і до можливої ​​повномасштабної економічної блокаді. Президент, як стверджують наші джерела, поділився інформацією з прем'єром, той нібито відмахнувся", - пише видання.

У липні 2013 р., коли у низки українських виробників почалися проблеми на митниці, голова ФРУ Дмитро Фірташ написав доповідну Януковичу, в якій навів витяги з документів Федеральної митної служби РФ, що містять список 49 "ризикованих" українських підприємств, та поінформував про те, що виниклі труднощі.

"У зв'язку з чим, тільки минулого тижня Президент дав доручення РНБОУ координувати роботу з оцінки ситуації та її прогнозуванню, а також з підготовки відповідних заходів", - пише видання.