ua en ru

Янукович доручив розробити програму відновлення судноплавства на Дніпрі

Президент України Віктор Янукович вимагає від Уряду розробити програму відновлення судноплавства на Дніпрі для розвитку сільськогосподарського виробництва. Про це він сказав під час засідання Ради регіонів у місті Бориспіль Київської області, повідомляє прес-служба Президента.

"Товаровиробники все більше, все голосніше говорять про те, що нам треба відновлювати судноплавства на Дніпрі. З економічної точки зору це дуже вигідно. Сам Бог нам створив такі умови, і якщо ми їх не використовуємо, то буде неправильно. Тому, Микола Янович, треба включати цю програму", - сказав Президент.

Він зазначив, що у Раді регіонів беруть участь представники бізнесу, які готові вкладати кошти в розчищенні русла Дніпра.

Зі слів Януковича, для розвитку економіки важливо не тільки зібрати великий урожай, але і забезпечити його зберігання та транспортування. На переконання Віктора Януковича, використання Дніпра для перевезення сільськогосподарської продукції сприятиме розвитку агропромислового комплексу в цілому.