ua en ru

Янукович ввів до складу РНБО Калініна, Клюєва і Соломатіна

Президент України Віктор Янукович своїм указом № 103/2012 від 17 лютого 2012 р вніс зміни в указ Президента України від 6 квітня 2010 року № 506 "Про склад Ради національної безпеки і оборони України", якими ввів до складу Ради національної безпеки і оборони України таких осіб: Ігоря Калініна (главу Служби безпеки України), Андрія Клюєва (секретаря РНБО) і Дмитра Соломатіна (міністра оборони).

Цим же указом, Янукович вивів зі складу РНБОУ Раїсу Богатирьову, Михайла Єжеля, Володимира Рокитського.

Нагадаємо, в ході кадрових перестановок, які відбулися в уряді за останній місяць, Валерій Хорошковський був звільнений з посади голови СБУ і призначений міністром фінансів України. Володимир Рокитський протягом декількох тижнів займав посаду в.о. голови СБУ - до 3 лютого 2012 коли Янукович призначив керівником Служби безпеки Ігоря Калініна.

Через деякий час Президент своїм указом звільнив з посади міністра оборони Михайла Єжеля і призначив Дмитра Соломатіна.

А 14 лютого 2012 Раїса Богатирьова, яка раніше займала посаду секретаря Радбезу, була призначена віце-прем'єром, міністром охорони здоров'я України, в той час як Андрій Клюєв був звільнений з посади першого віце-прем'єра - міністра економічного розвитку і торгівлі та призначений секретарем РНБО .