ua en ru

Янукович вніс до ВР проекти законів про приєднання до угод СНД про міждержавний розшук та про співробітництво у боротьбі з тероризмом

Президент України Віктор Янукович вніс до Верховної Ради України законопроекти "Про приєднання України до договору держав - учасниць Співдружності незалежних держав про міждержавний розшук осіб" та "Про приєднання до договору про співробітництво держав - учасниць Співдружності незалежних держав у боротьбі з тероризмом". Про це заявив радник Президента України - керівник головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента Андрій Гончарук, повідомила прес-служба Президента України.

"Положення цих угод, до яких має намір приєднатися Україна, спрямовані, перш за все, на створення дієвого механізму співробітництва правоохоронних органів держав - учасниць СНД з метою вжиття ефективних заходів для захисту законних прав і свобод людини та громадянина, зміцнення безпеки держави", - зазначив Гончарук.

За його словами, внесення згаданих законопроектів до Верховної Ради є черговим кроком, спрямованим на виконання визначеного Президентом завдання стосовно активізації ролі нашої держави у СНД.

Гончарук також наголосив, що особливої актуальності це завдання набуває в контексті головування України в СНД у 2014 р.