ua en ru

Янукович призначив Портнова першим заступником глави АП

Президент України Віктор Янукович своїм указом звільнив Андрія Портнова з посади радника Президента, призначивши його іншим указом першим заступником глави Адміністрації Президента України.

Президент України Віктор Янукович звільнив Андрія Портнова (на фото) з посади радника Президента. Про це йдеться в указі Президента України №38/2014 від 24 січня 2014 р.

Також указом №39/2014 24 січня 2014 р. Янукович призначив Портнова першим заступником глави Адміністрації Президента України.

Андрій Портнов народився 27 жовтня 1973 р.в Луганську. Випускник Східноукраїнського держуніверситету. Доктор юридичних наук , кандидат економічних наук. У 1997-2001 рр., а також 2003-2005 рр. працював у Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку.

У 2006 і 2007 рр. обирався до Верховної ради за списком БЮТ, був керівником юридичного департаменту БЮТ. З 2009 р. - член Вищої ради юстиції за квотою вузів.

Був першим адвокатом Юлії Тимошенко у справі про газовий контракт з Росією. Вийшов з процесу через конфлікт з другим адвокатом Тимошенко - Сергієм Власенко.

З 5 квітня 2010 р. по 5 квітня 2011 р. - заступник голови Адміністрації Президента, потім - радник глави держави з питань реформування судів і правоохоронних органів.

Нагадаємо, сьогодні в АП з'явився новий керівник - ним став екс-секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв.

Зазначимо, що у п'ятницю Янукович провів ряд кадрових перестановок у структурах президентської вертикалі.

Так , Ірина Акімова звільнена з посади першого заступника глави Адміністрації Президента. Іншим указом Президент призначив її своїм радником і затвердив представником Президента в Кабінеті міністрів.

Нагадаємо, 17 січня Янукович звільнив Сергія Льовочкіна з посади глави АП. Раніше Льовочкін вже подавав у відставку вранці 30 листопада 2013 після розгону Евромайдана . Але тоді Президент відхилив його прохання про відставку.