ua en ru

Янукович затвердив положення про Мінпромполітики

Президент України Віктор Янукович затвердив положення про Міністерство промислової політики України. Про це йдеться в указі глави держави № 389/2013 від 19 липня 2013 р.

Президент України Віктор Янукович затвердив положення про Міністерство промислової політики України. Про це йдеться в указі глави держави № 389/2013 від 19 липня 2013 р.

Згідно з указом, встановлюється, що Міністерство промислової політики є правонаступником Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном, що реорганізується.

Крім того, Кабінету міністрів України доручено привести у місячний строк свої акти у відповідність із цим указом, а також підготувати пропозиції про внесення змін до відповідних указів Президента України.

Штатний розпис і кошторис Мінпромполітики України затверджуються заступником Міністра - керівником апарату за погодженням з Міністерством фінансів України.

Нагадаємо, що Мінпромполітики припинило свою діяльність в кінці грудня 2011 р., тоді і було зроблено відповідний запис у Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб - підприємців. 11 січня 2012 Президент України звільнив з посади першого заступника міністра промислової політики Сергія Сиротюка, який очолював комісію з реорганізації Мінпромполітики.

Читайте також: Міністром промислової політики України призначено Михайла Короленка

У грудні 2012 р. Президент своїм указом № 726/2012 знову створив Міністерство промислової політики України, реорганізувавши Державне агентство України з управління державними корпоративними правами та майном.

Однак свого начальника міністерство дізналося лише в лютому 2013 р. Ним став Михайло Короленко, колишній голова правління ВАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат".