ua en ru

Янукович затвердив положення Міносвіти

Президент України Віктор Янукович затвердив положення про Міністерство освіти і науки України. Про це йдеться в указі глави держави.

Згідно з положенням Міносвіти забезпечує формування державної політики у сфері освіти і науки, інтелектуальної власності, наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності, інформатизації, формування і використання національних електронних інформаційних ресурсів, створення умов для розвитку інформаційного суспільства, а також у сфері здійснення державного нагляду ( контролю) за діяльністю навчальних закладів незалежно від їх підпорядкування та форми власності.

Окрім іншого, Мінобразованіє розробляє пропозиції щодо обсягів матеріально-технічного та фінансового забезпечення навчальних закладів.

Міністерство очолює міністр, який має першого заступника та заступника-керівника апарату та за потреби - заступник міністра.
Штатний розпис і кошторис Міносвіти України стверджують заступник міністра - керівник апарату за погодженням з Міністерством фінансів України.

Читайте також: Президент створив Міністерство освіти і науки України і призначив його главою Дмитра Табачника.