ua en ru

Янукович: Україна зацікавлена у відновленні постачань газу з Туркменистану

Україна зацікавлена у відновленні постачань газу з Туркменистану. Про це заявив Президент України Віктор Янукович після переговорів зі своїм туркменським колегою Ґурбанґули Бердимухамедовим в Ашгабаті, передає радіо "Свобода".

"Я підтвердив зацікавленість України у відновленні постачань природного газу з Туркменистану і готовність до поглиблення співпраці в цій сфері. Наша країна має всі можливості для об'єднання зусиль із метою опрацювання альтернативних маршрутів постачань газу і для власних потреб, і для подальшого експорту до Європи", - сказав Янукович.

Сьогодні сторони підписали низку двосторонніх документів. Зокрема, підписано меморандум про взаєморозуміння між НАК "Нафтогаз України" і державним концерном "Туркменгаз". Мета підписання документа - активізація двосторонньої співпраці в нафтогазовій сфері.

Нагадаємо, сьогодні, 12 лютого 2013 р., Янукович перебуває з державним візитом у Туркменистані, де зустрінеться з Президентом Туркменистану Гурбангули Бердимухамедовим та візьме участь у заходах з відкриття та започаткування будівництва інфраструктурних об'єктів на території Туркменистану із залученням українських підприємств.

Читайте також: Янукович обговорив з Бердимухамедовим плани довгострокового співробітництва України та Туркменістану