ua en ru

Янукович: Україна найближчим часом прийме закон про дві державні мови- українську та російську

Україна найближчим часом прийме закон про дві державні мови - українську та російську. Про це заявив Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю ИТАР-ТАСС.

"У цьому зацікавлена Україна, в цьому зацікавлені люди, в цьому зацікавлене населення, яке розмовляє в основному на двох мовах - українській та російській", - зазначив Янукович.

Президент також зазначив, що "були періоди часу в державі, коли допускалися перекоси в мовних проблемах". Проте зараз, переконаний Янукович, цієї проблеми в Україні не існує і "потрібно це питання відрегулювати". "Але потрібно, звичайно, обов'язково це питання відрегулювати на законодавчому рівні", - підкреслив голова держави.

Янукович також навів у приклад світову практику: "багато європейських країн мають двомовність, три мови державних і живуть нормально, спокійно". "Тому ми пішли цим шляхом. Тобто, використовуючи цю практику, яка є в Європі, де прийнята Хартія про мови", - сказав він.

Також Янукович звернув увагу на те, що в країні є райони, де розмовляють і на трьох, чотирьох мовах і для людей необхідно створити умови, зокрема, викладання в школах, підручники.

"Ми все робимо в цьому напрямку для того, щоб зберегти культурну спадщину народів, що населяють Україну. Ось на це спрямована державна політика", - наголосив голова держави.