ua en ru

Янукович переконаний, що після виборів опозиція приєднається до проведення конституційної реформи

Президент України Віктор Янукович переконаний, що після завершення парламентських виборів опозиція долучиться до роботи Конституційної асамблеї. Про це він заявив на сьогоднішньому засіданні асамблеї, передає кореспондент РБК-Україна.

"Переконаний в тому, що пройдуть вибори і до нас приєднаються нові політичні сили, опозиція, які також приймуть участь у формуванні основного закону нашої держави", - сказав Янукович.

Крім того, Президент висловив упевненість, що "саме такий склад Конституційної асамблеї дасть нам можливість об'єктивно сформувати всенародну точку зору".

"Легітимність конституційного процесу буде досягнуто за рахунок широкої, відкритої фахової дискусії та підготовки за участі представників громадянського суспільства, політичних сил при безумовному дотриманні конституційного порядку внесення змін до основного закону України. Такий підхід забезпечить підтримку та сприйняття конституційної реформи українським народом", - також зауважив глава держави.

Нагадаємо, голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук раніше заявив, що Конституційна асамблея легітимна, незважаючи на відсутність у ній представників опозиції.