ua en ru

Янукович вимагає термінового розслідування зґвалтування у Врадіївці

Президент України Віктор Янукович взяв під особистий контроль розслідування Генеральною прокуратурою справи у зґвалтуванні 29-річної І.Крашкової у смт Врадіївка Миколаївської області, про це повідомляє прес-служба Президента.

Президент України Віктор Янукович взяв під особистий контроль розслідування Генеральною прокуратурою справи у зґвалтуванні 29-річної І.Крашкової у смт Врадіївка Миколаївської області, про це повідомляє прес-служба Президента.

Глава держави доручив Генеральному прокурору Віктору Пшонці провести нараду з керівництвом СБУ та МВС для вивчення всіх фактів участі співробітників правоохоронних структур у протиправних діях для надання належної оцінки, визначення подальшого реагування та розробки запобіжних заходів на майбутнє.

Керівники СБУ та МВС, за дорученням Президента, повинні найближчим часом провести колегії щодо виявлення фактів і запобігання правопорушенням. Результатом проведених колегій має стати чіткий план щодо приведення дій персонального складу правоохоронних служб до вимог чинного законодавства.

Віктор Пшонка звільнив прокурора Врадіївського району Миколаївської області Сергія Мочалка "за неналежне виконання своїх функціональних обов'язків у сфері забезпечення нагляду за законністю під час проведення слідства органами внутрішніх справ".

Сьогодні вранці "полетіли голови" начальника УМВС України в Миколаївській області Валентина Парсенюка та керівника Врадіївського райвідділу міліції. Своїм розпорядженням їх відсторонив від посад міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко. Розпочато розслідування інциденту.

Приводом для цього стали скандальні події у Врадіївці Миколаївської області, де два міліціонера і таксист зґвалтували жінку. Інцидент викликав неабиякий резонанс, а місцеві жителі в прямому сенсі слова повстали проти "свавілля міліції".

Нагадаємо, 26 червня троє чоловіків затягли в автомобіль 29-річну мешканку смт Врадіївка Ірину Крашкову, вивезли її до лісосмуги біля села Сирове і зґвалтували. По дорозі і на місці зґвалтування дівчину жорстоко били.

В даний час постраждала знаходиться у відділенні нейрохірургії ЛШМД м. Миколаєва. У неї діагностовано відкриті переломи черепа в декількох місцях, різані рани голови, обличчя, множинні забої та гематоми. Жінці вже зроблені дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Жертва насильства заявила, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції. Також брав участь у побитті таксист.

Вчора суд заарештував двох підозрюваних у зґвалтуванні жінки у смт Врадіївка. Один із заарештованих - міліціонер. Він є племінником прокурора Заводського району міста Миколаєва. Цю інформацію вчора підтвердили в ГПУ.

Місцеві жителі вийшли на протест проти свавілля міліції. Люди вважають, що ще одного учасника злочину, який є співробітником МВС, безпідставно залишили на волі. Вчора місцеві жителі закидали міліцейський відділок камінням, кілька разів дільницю брали штурмом.

ЗМІ пишуть, що один з підозрюваних в згвалтуванні є похресником начальника УМВС України в Миколаївській області Валентина Парсенюка.