ua en ru

Янукович вимагає від Кабміну зменшити вартість електроенергії для споживачів

Президент України Віктор Янукович ставить завдання перед урядом України зменшити вартість електроенергії для споживачів. Про це він заявив сьогодні, виступаючи на урочистому зібранні з нагоди Дня енергетика України та церемонії запуску "Гідроагрегату №2" Дністровської ГАЕС, передає прес-служба глави держави.

За словами Президента, здешевлення електроенергії стане базою для подальшої модернізації та розвитку економіки всієї України.

Янукович зауважив, що саме на це спрямовані переговори щодо зменшення вартості російського природного газу.

"Нині ціна газу становить 268,5 дол. за тис. куб. м. Це дасть змогу державі суттєво заощадити кошти на електроенергію і тепло", - сказав Президент.

При цьому він додав, що Україна має потужний енергетичний комплексом, який постійно розвивається.

"Підприємства електроенергетичної галузі забезпечують робочими місцями майже 180 тис. наших громадян, а вартість електроенергії і тепла, вироблених за вашої участі, становить біля чверті ВВП країни", - сказав Янукович.

Президент зазначив, що попри економічні труднощі, пов'язані зі світовою кризою, у країні вводяться в дію нові енергогенеруючі та постачальницькі потужності.

Також Янукович нагадав, що протягом 2013 р. підписано низку важливих міжнародних документів зі співпраці в енергетичній галузі.