ua en ru

Янукович розкритикував дії Мінсоцполітики, Мінрегіону і МОЗ щодо реалізації соцініціатів

Президент України Віктор Янукович розкритикував дії Міністерства соціальної політики та праці, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Міністерства охорони здоров'я щодо реалізації соціальних ініціатив. Про це на брифінгу заявила перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні пролунала критика Президента щодо всіх міністерств і відомств, які залучені в реалізацію соціальних ініціатив. Це і Міністерство соціальної політики та праці і Міністерство охорони здоров'я, яке розробляє схему зниження ціни на ліки, і Мінрегіонбуд, яке є з іншими фігурантами відповідальним за підготовки якісної схеми іпотечного кредитування", - сказала Акімова.

Вона підкреслила, що "всюди є питання, пов'язані з термінами тієї чи іншої ініціативи. Сьогодні був зроблений проміжний контроль".

Нагадаємо, 7 березня Президент України Віктор Янукович запропонував чотири напрямки подальшої реалізації соціальної реформи, які необхідно реалізувати для поліпшення якості життя громадян. Серед цих напрямків - іпотечне кредитування, підвищення зайнятості населення, підвищення соціальної допомоги малозабезпеченим, а також повернення громадянам внесків Ощадбанку СРСР.

Зазначимо, 16 квітня Президент підписав закон "Про внесення змін у закон України "Про державний бюджет України на 2012 рік", яким передбачено додаткові видатки загального фонду державного бюджету України (33,3 млрд грн) на реалізацію соціальних ініціатив глави держави.