ua en ru

Янукович провів телефонну розмову з Баррозу

Президент України Віктор Янукович сьогодні, 23 січня 2014 р., провів телефонну розмову з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу.

Президент України Віктор Янукович сьогодні, 23 січня 2014 р., провів телефонну розмову з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу. Про це в четвер у Брюсселі на прес-конференції повідомив представник Європейської комісії Олів'є Байлі.

"Сьогодні вранці відбулася розмова президента Єврокомісії Баррозу з Президентом Януковичем. Під час цієї розмови президент Єврокомісії знову висловив свою стурбованість ескалацією насильства і повідомленнями про насильство проти журналістів і зниклих людей", - заявив Байлі.

Як відзначають в ЄК, застосування насильства не є виходом із ситуації.

При цьому під час телефонної розмови Баррозу закликав Януковича до проведення невідкладно діалогу на високому рівні, а також висловив готовність ЄК надати допомогу у проведенні таких переговорів.

Також Президент Єврокомісії повторив свою вчорашню заяву, що якщо ситуація в Києві не врегулюється, Європейський Союз буде розглядати можливі наслідки для України.