ua en ru

Янукович закликав негайно вивести війська з Донбасу і півдня України, - заява

Відсторонений Верховною Радою Президент України Віктор Янукович знову закликав негайно вивести війська з Донбасу і півдня України.

Відсторонений Верховною Радою Президент України Віктор Янукович знову закликав негайно вивести війська з Донбасу і півдня України. Про це йдеться в його заяві, поширеній російським інформаційним агентством ИТАР-ТАСС.

"Перше і головне, що потрібно зробити, саме зараз і негайно, це - зупинити кровопролитну війну проти власного народу. Вивести війська з Донбасу і півдня України. Негайно зупинити протистояння і дати нашому народу мир і можливість матерям бачити своїх дітей, а дітям своїх батьків. Потрібні рішучі дії по відновленню миру і порядку на нашій землі", - підкреслив Янукович.

При цьому, на його думку, зараз "європейські політики з жахом дивляться на те, що накоїли, намагаючись з корпоративної етики не помічати злочину, інфантильно чекаючи благополучної розв'язки".

"Ніхто не може відповісти, навіщо і за що гинуть наші люди! Це, що таку ціну повинен заплатити український народ за владу, незалежно від того, хто її очолить?", - зазначив Янукович.

Він також нагадав, що завжди прагнув вирішити конфлікт тільки мирним шляхом, намагався не допустити приниження тій чи іншій частині України, тим більше кровопролиття.

"Так і поліцейські спецзасоби, зовсім звичні і буденні в країнах Євросоюзу і США були застосовані до радикальних мітингувальників тільки після неодноразового спалення співробітників "Беркута", - зауважив він. - Міліціонери не били мітингувальників 18-20 лютого 2014 року. Але ось по співробітникам міліції 18-19 лютого вогонь вели снайпери з Майдану. Було вбито 14 міліціонерів і 86 поранено. Міліціонери героїчно стояли під вогнем без зброї. Тоді не вони і не ми ще не розуміли, що вони роблять для країни. Вони ціною свого життя запобігали смерті багатьох і ту війну, яку зараз почала "нова влада". Разом з міліціонерами розстрілювали і своїх активістів Майдану - "Небесну Сотню".

Тому, на думку Януковича, досі і не проводиться розслідування, не вилучаються кулі, не допитуються свідки, а справи вкрадені.