ua en ru

Янукович вітає рішення Європарламенту про схвалення угоди про візовий режим між Україною та ЄС

Президент України Віктор Янукович вітає рішення Європейського парламенту про схвалення Угоди між Україною та Європейським Союзом про спрощення порядку видачі віз громадянам України. Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Європейський парламент проголосував за лібералізацію візового режиму з Україною переважною більшістю голосів", - сказав глава держави під час зустрічі з головою ради директорів компанії "Арселор Міттал" Лакшмі Мітталом.

"Ми разом з Європейською комісією провели велику роботу, щоб підготувати ці документи і, зрештою, це рішення сьогодні було прийнято", - зазначив Янукович. Президент додав, що українське зможуть відвідувати Європу за новим порядком після завершення всіх процедур і набуття чинності документа.

Глава держави також відзначив важливість відновлення роботи Верховної Ради. "Вперше за каденцію цього парламенту він почав працювати і приймати закони", - підкреслив він.

Лакшмі Міттал привітав Президента та всіх українців із рішенням Європарламенту. "Сподіваюся, що не лише українці зможуть їздити до Європи, а й також буде зона вільної торгівлі між Європою та Україною", - зазначив він.

Під час зустрічі Віктор Янукович та Лакшмі Міттал також обговорили питання співпраці України та компанії "Арселор Міттал".