ua en ru

Янукович присутній на засіданні міждержавної ради ЄврАзЕС

Президент України Віктор Янукович присутній на засіданні Міждержавної Ради Євразійського економічного співтовариства/Вищої економічної ради, яке відбувається у Москві у вузькому колі. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Євразійське економічне співтовариство (ЄврАзЕС) було створене 2000 року з метою розвитку економічної взаємодії, торгівлі, ефективного просування процесу формування Митного союзу і ЄЕП, координації дій держав ЄврАзЕС при інтеграції у світову економіку і міжнародну торгівельну систему, а також реалізації інших цілей і завдань, пов'язаних з поглибленням інтеграції в економічній і гуманітарній сфері.

Членами ЄврАзЕС з моменту його утворення є п'ять держав - Білорусь, Казахстан, Киргизька Республіка, Російська Федерація і Таджикистан. Генеральним секретарем ЄврАзЕС є Таїр Мансуров (Казахстан). Зараз в організації головує Росія.

З травня 2002 року Україна має статус спостерігача в цій організації. Такий статус мають також Молдова та Вірменія. У 2003 році ЄврАзЕС отримало статус спостерігача в Генеральній Асамблеї ООН.