ua en ru

Янукович запропонував Пшонці переглянути акти щодо відомчих відзнак в Україні

Президент України Віктор Янукович указом № 365/2012 затвердив положення про відомчі заохочувальні відзнаки в Україні, згідно з яким генеральному прокурору України Віктору Пшонці пропонується переглянути акти щодо відомчих заохочувальних відзнак "з метою оптимізації цих відзнак". Відповідний указ опублікований на сайті Президента України.

Міністрам, керівникам центральних органів виконавчої влади, керівникам (командувачам) військових формувань, державних правоохоронних органів також доручено забезпечити в установленому порядку перегляд актів про встановлення відомчих заохочувальних відзнак, приведення таких актів у відповідність із вимогами, дотримання закону про державну реєстрацію наказів щодо встановлення відомчих заохочувальних відзнак та положень про відомчі заохочувальні відзнаки.

Згідно з указом, відомчі відзнаки встановлюються з метою заохочення та відзначення особистих трудових досягнень у професійній, службовій діяльності, за бездоганну службу та особливі заслуги під час виконання службових обов'язків працівників центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, що входять до сфери їх управління, військовослужбовців та працівників військових формувань, осіб рядового і начальницького складу, працівників державних правоохоронних органів.

"У Міністерстві може бути встановлено не більше трьох нагрудних знаків, іншому центральному органі виконавчої влади - один, у військовому формуванні або державному правоохоронному органі, що не перебуває у підпорядкуванні центрального органу виконавчої влади, - не більше трьох; ступені нагрудних знаків не встановлюються", - йдеться в указі Президента.

Нагадаємо, у вересні 2011 р. Верховна Рада України заборонила в країні носіння форменого одягу, а також знаків розрізнення і відзнак особам, які не мають на це законних прав.