ua en ru

Янукович пропонує заборонити закривати підприємства за рішенням органів пожежної безпеки без рішення суду

Президент України Віктор Янукович має намір найближчим часом внести до Верховної Ради України (ВР) три проекти закону, які сприятимуть покращенню бізнес-клімату в Україні. Про це заявила перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент ухвалив рішення внести від свого імені у Верховну Раду України (ВР) три проекти закону, які сприятимуть покращенню бізнес-клімату. Перший підписаний сьогодні, в ньому йдеться про те, що у сфері пожежної безпеки, не можна призупиняти діяльність підприємства без рішення суду. Це конкретна відповідь як потрібно імплементувати нову філософію держконтролю. Цей законопроект підписаний і буде найближчим часом внесений до ВР", - заявила Акімова.

Крім того, у ВР буду внесені ще два законопроекти. Перший про усунення дублювання функцій контролюючих органів і другий про подальше скорочення кількості дозвільних документів. "Ці закони на даний момент опрацьовуються фахівцями Адміністрації Президента та Кабінету міністрів і найближчим часом будуть внесені у ВР", - сказала Акімова.