ua en ru

Янукович доручив забезпечити безперебійну виплату пенсій та зарплат, - АП

За підсумком сьогоднішнього засідання комітету економічних реформ Президент України Віктор Янукович доручив забезпечити безперебійне рішення і своєчасну виплату як пенсій, так і заробітних плат, якісну систему моніторингу роботи соціальних інспекторів, яку Міністерство соціальної політики та праці має розробити протягом 1,5 місяців. Про це заявила перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова на брифінгу за підсумком засідання комітету економічних реформ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент дав у своєму заключному слові конкретні доручення. У галузі соціальної політики одним з найважливіших доручення - в першу чергу забезпечити безперебійне рішення і своєчасну виплату, як пенсій, так і заробітних плат у рамках підвищення, яке закладено в бюджеті 2013 р", - сказала Акімова.

Також за її словами, Президент за підсумками сьогоднішнього засідання комітету економічних реформ доручив "забезпечити якісну систему моніторингу роботи соціальних інспекторів".

"Інститут відносно новий, його суттєво розширили і за кількістю і за функціями і потрібно тепер рапортувати не лише, скільки соціальних інспекторів реально працює, а і яких якісних результатів вони досягають ... Моніторинг показників роботи соціальних інспекторів має бути розроблений Мінсоцполітики протягом найближчих 1 , 5 місяців і він повинен використовуватися як інструмент моніторингу і контролю", - сказала Акімова.

За її словами, оскільки від багатьох губернаторів надходили критичні зауваження по частині недостатній тренованості соціальних інспекторів, дано доручення до вересня 2013 р. забезпечити підготовку систем тренінгів соцінспекторів у всіх областях і у вересні доповісти про те, що зроблено Президенту.

Особливу увагу Президент звернув на розширення можливостей задоволення потреб у першу чергу ветеранів війни та задоволення потреб людей з особливими потребами.

"Гроші на це закладені, це частина соціальних ініціатив Президента, які перебувають на контролі", - уточнила Акімова.