ua en ru

Янукович доручив Кабміну сприяти прийняттю закону про безпеку суддів

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів України сприяти прийняттю закону про безпеку суддів.

Президент України Віктор Янукович (на фото) доручив Кабінету міністрів України сприяти прийняттю закону про безпеку суддів. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"У зв'язку з вбивством судді Автозаводського районного суду міста Кременчука Полтавської області О. Лободенка, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування цього злочину... Забезпечити супроводження у Верховній Раді України проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій безпеки суддів та членів їх сімей", - йдеться в дорученні Президента.

Крім того, глава держави доручив генпрокурору Віктору Пшонці до 12 березня доповісти про результати розслідування вбивства судді.

"Пропоную вжити вичерпних заходів щодо забезпечення проведення в найкоротші терміни розслідування вбивства судді Автозаводського районного суду міста Кременчука Полтавської області О.Лободенка, встановлення осіб, винних у скоєнні цього злочину, і притягнення їх до кримінальної відповідальності згідно із законом", - підкреслюється в документі.

Нагадаємо, увечері 11 лютого в р. Кременчук Полтавської обл. було скоєно напад на громадянина, який, як пізніше з'ясувалося, був суддею Автозаводського районного суду р. Кременчук. Пізніше, у 01:40 суддя помер у лікарні.

Відзначимо, 28 січня 2014 р. народні депутати скасували закон №721-VII "ПРО внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів", який був серед законів прийнятих Радою 16 січня шляхом голосування руками.