ua en ru

Янукович доручив Кабміну доопрацювати закон про ОСББ до 15 липня 2012 р

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів доопрацювати закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирних будинків" до 15 червня. Про це в ході брифінгу заявила перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент підписав доручення, в якому в найкоротші терміни до 15 червня дається доручення Кабінету міністрів з цих питань доопрацювати цей закон і представити його заново на розгляд Кабміну і парламенту, де всі питання, пов'язані з правом власності і захистом прав громадян в ОСББ будуть чітко прописані", - сказала Акімова.

За її словами, є ряд параметрів, які необхідно опрацювати, зокрема чітко визначити, що означає передача у власність або в постійне користування; процес створення та майбутньої діяльності ОСББ; права учасників ОСББ; механізм нарахування субсидій; механізм взаємовідносин держави та учасників ОСББ; регулювання тарифів.

Акімова підкреслила, що законопроект повинен з'явитися в доопрацьованому вигляді до 15 червня, до 15 липня повинні пройти громадські слухання і до 15 серпня законопроект повинен бути представлений в установленому порядку на розгляд Верховної Ради.

Нагадаємо, народні депутати України прийняли відповідний закон № 8474 15 березня 2012 р.