ua en ru

Янукович доручив ГПУ й АМКУ контролювати впровадження Кабміном економічних реформ в Україні

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів та Адміністрації Президента спільно провести аналіз реалізації Національного плану дій на 2011 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 рр., повідомляє прес-служба глави держави.

«Разом - Адміністрація Президента і Кабінет міністрів, із висновками, окремими прізвищами, прорахунками, які у нас були. І ми приймемо з вами рішення», - сказав глава держави.
Янукович зазначив, що за результатами цієї роботи будуть ухвалені відповідні рішення та вжиті необхідні заходи. «Якщо треба замінити десь кадри - вносьте пропозиції, де чиновники не відповідають тим вимогам часу, які ми ставимо перед ними. У тому числі і на рівні місцевих адміністрацій», - підкреслив Президент.

Глава держави окремо доручив першому віце-прем'єр-міністру України - міністру економічного розвитку і торгівлі України Андрію Клюєву контролювати хід реформ. «Вам як міністру економіки теж тримати питання на контролі... Ми повинні побачити, де у нас гальмуються реформи, чому вони не виконуються на місцях», - зазначив Президент, звертаючись до Клюєва.

На переконання Президента, контроль має здійснювати і Генеральна прокуратура України. «Там, де будуть порушення чи невиконання існуючих законів, адміністративні порушення, перевищення повноважень деякими органами чи невиконання будь-яких рішень - потрібно, щоб працювала прокуратура», - наголосив Віктор Янукович, апелюючи до генпрокурора Віктора Пшонки.
Президент зазначив, що до цієї роботи має долучитися і Антимонопольний комітет України. «Вам треба включитися в цю роботу», - зауважив Президент, звертаючись до голови АМКУ Василя Цушка. «Це ваша робота - зробити ревізію, а відділення, щоб вони попрацювали окремо і окремо зробили висновки. Я від вас чекаю окремих висновків і пропозицій», - додав Янукович.

Глава держави підкреслив, що Комітет з економічних реформ продовжуватиме співпрацю з проектом «Інвестиційний клімат в Україні» та його керівником Сергієм Осавлюком, який відстежує проведення реформ у державі. «Співпраця Комітету з економічних реформ з вашою організацією вкрай необхідна, корисна... Ми весь час повинні бачити, на якому місці знаходимося у світі. У вас є така порівняльна система, яка може дати дійсну оцінку тому, що робиться, і в яких напрямках є недоліки», - сказав глава держави.

Нагадаємо, сьогодні Президент взяв участь у засіданні Кометета з економічних реформ.