ua en ru

Янукович підпише всі заяви міністрів про відхід у відставку у зв'язку з формуванням нової Ради і видасть відповідні укази, - джерело

Всі підписані заяви міністрів про звільнення з Кабінету міністрів у зв'язку з формуванням нової Верховної Ради вже передані до Адміністрації Президента. Президент України Віктор Янукович підпише всі заяви міністрів про відхід у відставку і видасть відповідні укази, повідомило високопоставлене джерело в Кабміні, пише видання "Комерсант-Україна".

"Президент Віктор Янукович підпише всі заяви про відхід і видасть відповідні укази. Протягом наступного тижня нинішній прем'єр, його заступники і міністри перейдуть на роботу в Раду. На якийсь час, що залишився до обрання нового складу Кабінету міністрів, "на господарстві" залишиться Валерій Хорошковський (перший віце-прем'єр, в Раду не балотувався). Деякі з тих, хто пішов до парламенту, повернуться в уряд, але хто це буде, зараз залежить тільки від однієї людини - Віктора Януковича", - сказало джерело.

Нагадаємо, члени діючого уряду, вибрані у Верховну раду, подали Президентові Віктору Януковичу заяви про відставку. Таким чином прем'єр-міністр Микола Азаров, що очолив виборчий список Партії регіонів, віце-прем'єри і міністри виконали норму закону про вибори. Тим часом в Раде йде робота по організації першого засідання парламенту нового скликання. Раніше опозиціонери заявляли, що не увійдуть до складу відповідної робочої групи, проте тепер вони настроєні не так категорично.

Про відхід з уряду міністри широко не розповсюджувалися. Вчора тільки Віктор Балога офіційно оголосив про свій перехід до парламенту. "У зв'язку з обранням народним депутатом завершується моє перебування на посаді голови Міністерства надзвичайних ситуацій. Сердечно дякую всьому особовому складу міністерства за співпрацю", - сказано в прощальному слові міністра, оприлюднгеному на офіційному сайті МНС.

Читайте також: Балога заявив про відхід з посади міністра надзвичайних ситуацій на роботу у Верховну Раду