ua en ru

Янукович підпише стратегію нацбезпеки та воєнну доктрину найближчим часом, - Єрмолаєв

Янукович підпише стратегію нацбезпеки та воєнну доктрину найближчим часом, - Єрмолаєв
Стратегія національної безпеки та воєнна доктрина будуть підписані Президентом України Віктором Януковичем найближчим часом. Про це на брифингу за підсумками засідання комітету з реформування і розвитку збройних сил України та оборонно-промислового комплексу заявив заступник виконавчого секретаря цього цього комітету Андрій Єрмолаєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проект стратегії (національної безпеки) і воєнна доктрина... уже отримала фактично підтримку Кабінету міністрів і фактично готова до схвалення Президентом. Ці документи вводяться в дію указом Президента на основі відповідного рішення Ради національної безпеки і оборони. Такою є законодавча процедура. Думаю, що найближчим часом версії з президентським підписом будуть опубліковані, і ви ознайомитесь з ними на президентському сайті" , - сказав Єрмолаєв.

Раніше повідомлялося, що на сьогоднішньому засіданні комітету з реформування і розвитку збройних сил України та оборонно-промислового комплексу було обговорено проекти згаданих документів і Президент Віктор Янукович дав доручення РНБО розробити проект рішення про схвалення цих документів. Також він відзначив, що ухвалення стратегії нацбезпеки та воєнної доктрини стане сигналом до зміни стратегічного курсу України на євроінтеграцію.