ua en ru

Янукович підписав закон, згідно з яким НБУ організовує готівково-грошовий обіг

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 5285-VI "Про внесення змін до закону України" Про Національний банк України "щодо організації готівкового грошового обігу", згідно з яким НБУ буде здійснювати організацію готівково-грошового обігу. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Відповідно до закону, до повноважень Національного банку також належить здійснення організації готівково-грошового обігу, встановлення обмеження на використання систем захисту, платіжних ознак та відтворення елементів дизайну банкнот та монет, а також правил випуску обробки, вилучення з обігу та знищення готівки.

Закон відносить до компетенції Національного банку виготовлення орденів, медалей, нагрудних знаків до почесних звань України, нагрудних знаків лауреатів державних премій України і президентських відзнак, а також документів, що посвідчують нагородження ними.
Законом також передбачається, що кількісний та персональний склад заступників голови Національного банку України визначається ним за погодженням з радою Національного банку України.