ua en ru

Янукович підписав закон, згідно з яким членство в партії припиняється з моменту подання відповідної заяви

Президент України Віктор Янукович підписав закон про внесення змін до статті 6 закону України "Про політичні партії України", яким регулюється питання зупинення чи призупинення членства у політичних партіях. Про це сьогодні на брифінгу повідомила Радник Президента України Марина Ставнійчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цим законом пропонується передбачити повідомний характер зупинення чи припинення членства в політичній партії. Законом передбачено, що членство в політичній партії припиняється з дня подання громадянином
заяви до відповідних статутних керівних органів тієї чи іншої політичної партії і не потребує будь-яких додаткових рішень. Це надзвичайно важлива серйозна гарантія забезпечення прав на свободу об'єднання в політичні партії, яка передбачена статтею 36 Конституції України" - сказала Ставнійчук.

За словами Ставнійчук, до сьогоднішнього дня в України діяла практика, що питання зупинення чи призупинення членства в політичній партії вирішувалось не громадянином, а керівним статутним органом партії. Даний закон вирішує це питання і громадянин зможе самовільно приймати рішення щодо перебування у тій чи іншій політичній силі.

Нагадаємо, Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні і в цілому законопроект №9276 про внесення змін до статті 6 закону України "Про політичні партії в Україні" (щодо зупинення або припинення членства в партії) 22 березня. "За" ухвалення законопроекту проголосували 277 народних депутатів.