ua en ru

Янукович підписав закон про закриття розважальних закладів у разі виявлення в них фактів вживання наркотиків

Президент України Віктор Янукович підписав закон України №3712-VI "Про внесення зміни до статті 9 закону України "Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними". Про це повідомляє прес-служба глави держави.
Нагадаємо, народні депутати України 8 вересня в ході пленарного засідання, затвердили у другому читанні в цілому проект даного закону, ініційований Кабінетом міністрів України. Законопроект підтримали 280 народних депутата.

Так, проект закону передбачає, що, в разі встановлення трьох фактів вживання чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в установах масового перебування громадян (ресторанах, кафе, барах, кінотеатрах, нічних клубах, дискотеках, гральних залах, розважальних комплексах та інших аналогічних закладах) та невжиття посадовими особами таких закладів заходів до запобігання вживання чи збуту зазначених засобів, речовин або їх аналогів діяльність даних установ за поданням правоохоронних органів у встановленому законом порядку зупиняється за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування строком на три місяці, а у випадку, коли протягом року встановлено повторно факт вживання чи збуту таких засобів, речовин або їх аналогів, за рішенням суду, даний заклад закривається.