ua en ru

Янукович підписав закон, який збільшує дефіцит держбюджету-2012 на 7,6 млрд грн

Президент України Віктор Янукович підписав закон №5467-VI "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2012 рік" щодо погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію для населення". Про це повідомляє прес-служба Президента.

Нагадаємо, Верховна Рада 6 листопада прийняла в першому читанні як закон законопроект № 11396, яким збільшується дефіцит бюджету-2012 на 7,6 млрд грн - до 38,8 млрд грн для погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію для населення. "За" закон "Про внесення змін до Закону України" Про Державний бюджет України на 2012 рік "щодо погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію для населення" проголосували 254 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Джерелом фінансування, згідно з текстом закону визначені облігації внутрішньої державної позики.

Як говориться в пояснювальній записці, на сьогодні єдиним шляхом погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію для населення - 7,68 млрд грн, яка утворилася протягом 2011-2012 років і залишилася непогашеною, є фінансування відповідної субвенції за рахунок коштів загального фонду державного бюджету.