ua en ru

Янукович доручив поліпшити інвестиційний клімат в Україні

Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо вдосконалення державних механізмів з метою поліпшення інвестиційного клімату в Україні.

Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо вдосконалення державних механізмів з метою поліпшення інвестиційного клімату в Україні. Про це повідомила прес-служба Президента України.

Як заявив радник Президента України - керівник головного управління з питань міжнародних відносин, виконавчий секретар Ради Андрій Гончарук, за результатами чергового засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів Глава держави підписав доручення, підготовлене спільно з Кабінетом Міністрів України та Координаційним центром з упровадження економічних реформ, з урахуванням додаткових пропозицій членів Ради, що надійшли до Адміністрації Президента України.

За його словами, документ покликаний сприяти подальшому вдосконаленню державних механізмів з метою поліпшення інвестиційного клімату в Україні та залучення якомога більшого обсягу іноземних інвестицій в економіку нашої держави.

Реалізація вказаного доручення забезпечуватиметься відповідальними виконавцями у взаємодії з фахівцями тематичних робочих груп Ради ("Банківські та фінансові послуги", "Високі технології та електронне урядування", "Енергетика", "Інтелектуальна власність", "Промислове виробництво та розвиток інфраструктури", "Сільське господарство").

"Успішна імплементація доручення сприятиме прискоренню впровадження економічних реформ у банківській та енергетичній галузях; вирішенню нагальних проблемних питань, що стримують ефективний розвиток економіки України, зокрема у сфері земельних та майнових правовідносин", - підсумував Гончарук.