ua en ru

Янукович підписав євроінтеграційний закон про митний тариф України

Президент України Віктор Янукович підписав євроінтеграційний закон № 584-VII "Про митний тариф України". Про це повідомила прес-служба Президента України.

Верховна Рада України 19 вересня 2013 р. прийняла в другому читанні законопроект № 2105а "Про внесення змін до Митного тарифу України, затвердженого законом України "Про Митний тариф України". За відповідне рішення проголосували 384 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Відповідний проект закону є євроінтеграційним. Як заявив голова профільного парламентського комітету Віталій Хомутинник із законопроекту прибрали норми про підвищення повних ставок ввізних мит вдвічі , зменшенні ввізного мита на відходи та брухт металів з ​​5% до нуля і введення її на полівінілхлорид.

Так, передбачається зменшення пільгових ставок ввізного мита на деякі готові або консервовані продукти (ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні) - з 20 до 15%; приготовлені або консервовані фрукти, горіхи та інші їстівні частини рослин без додавання спирту і цукру - з 15 до 10%; моторні транспортні засоби, обладнані для тимчасового проживання людей - з 6 до 5%, нові автомобілі легкові з робочим об'ємом циліндрів двигуна понад 3000 куб. см - з 6 до 5 %; човни, катери моторні та морські - з 8 до 7,5%.