ua en ru

Янукович очікує, що парламент розгляне проект КПК на початку нової сесії

Президент України Віктор Янукович очікує, що проект нового Кримінально-процесуального кодексу Верховна Рада розгляне на початку роботи сесії. Про це він заявив в інтерв'ю для спільного проекту New York Times News Service & Syndicate и "Сегодня Мультимедиа" - альманаху "Україна і світ 2012. Глобальний порядок денний", передає прес-служба Президента.
"Я очікую його розгляду з початком нової сесії Верховної Ради. Це теж позитивний імпульс для розвитку країни, адже в документі застосовується підхід змагальності сторін обвинувачення й захисту. Фактично йдеться про баланс, і, природно, тут виграють принципи верховенства права, презумпції невинності й захисту прав людини", - наголосив Янукович.
На думку глави держави, проект нового КПК є одним із кроків на шляху створення ефективної системи державного управління, балансу гілок влади, демократизації та захисту прав людини, зміцнення принципу верховенства права. Президент наголосив, що саме задля цих цілей у країні буде проводитися конституційна реформа.
У цьому контексті Янукович вказав на важливість створення Конституційної асамблеї як органа, що має розробити пропозиції щодо змін до основного закону. "Саме Конституційна асамблея покликана внести ці пропозиції і створити таку обстановку під час обговорення конституційної реформи, яка б об'єднувала суспільство на цьому шляху", - сказав глава держави. Він додав, що має намір найближчим часом - щойно отримає всі висновки експертів - підписати указ, яким будуть затверджені план і концепція роботи Конституційної асамблеї.
Президент також додав, що у 2012 році в Україні продовжиться реформування судової системи.
Нагадаємо, голова Представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявив, що ЄС сподівається, що новий КПК України буде прийнятий найближчим часом.