ua en ru

У Києві відкрито станцію метро "Теремки"

Президент України Віктор Янукович у середу, 6 листопада, урочисто відкрив станцію київського метрополітену "Теремки" на Куренівсько-Червоноармійській лінії. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Президент України Віктор Янукович (на фото) у середу, 6 листопада, урочисто відкрив станцію київського метрополітену "Теремки" на Куренівсько-Червоноармійській лінії. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Найголовніше, щоб не зупинялися в розвитку метрополітену... Ми будували і будемо будувати", - заявив Янукович.

У церемонії відкриття також взяли участь міністр інфраструктури Володимир Козак та заступник голови київської міської державної адміністрації (КМДА) Михайло Костюк.

Фотогалерея: Відкриття станції метро "Теремки"

Спочатку планувалося, що будівництво станції метро "Теремки" буде завершено до Дня Незалежності.

Транспортна мережа Київського метрополітену на даний момент складається з 3 ліній, 51 станції з експлуатаційною довжиною ліній 65,18 км. Питома вага пасажироперевезень Київським метрополітеном у загальному обсязі перевезень усіма видами міського пасажирського транспорту становить понад 50%. За день метрополітен перевозить в середньому 1,3 млн осіб.

До 2025 р. в Києві планується побудувати 30 нових станцій метро.

Пасажиропотік Київського метрополітену в 2012 р. досяг чотирирічного максимуму - 526,7 млн пасажирів, але не вийшов на докризовий рівень.

Чистий збиток КП "Київський метрополітен" за січень-вересень 2013 р. склав 266 млн грн.