ua en ru

Янукович відкрив новий автомобільний міст через річку Амудар'ю у Туркменистані

Президент України Віктор Янукович і Президент Туркменистану Гурбангули Бердимухамедов у м. Атамурад взяли участь у відкритті нового автомобільного мосту через р. Амудар'ю, підрядником будівництва якого є українська компанія "Альтком". Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Янукович і Бердимухамедов перерізали символічну стрічку та пішки пройшли новозбудованим автомобільним мостом.

"Сьогоднішнє введення в експлуатацію нового мосту через річку Амудар'ю свідчить про те, що керівництво Туркменистану робить усе необхідне, щоб прискорити розвиток транспортної інфраструктури країни", - зазначив Янукович.

Президента України переконаний, що відкриття цього мосту матиме велике значення і в контексті інтеграції Туркменистану у світові транспортні коридори - відтворення історичного Великого шовкового шляху.

У свою чергу, Бердимухамедов зазначив, що Україна та Туркменистан мають багатий досвід співпраці, прикладом якого є десятки втілених у життя спільних проектів у різних сферах.

Президент Туркменистану наголосив, що збудований "за останнім словом інженерної думки" міст є чудовим прикладом такої співпраці.

Янукович вважає, що новий міст через р. Амудар'ю, збудований українською компанією, є яскравим прикладом дружби і плідної співпраці України й Туркменистану.

"Велике символічне значення нового мосту, який з'єднав не тільки два береги Амудар'ї, але душі й серця українських і туркменських партнерів. Це яскравий приклад дружби, плідної співпраці двох країн", - сказав Янукович.

Президент України подякував будівельникам, які вчасно і з честю виконали поставлені завдання.

"Майстерність і професіоналізм українських фахівців були високо оцінені Президентом Туркменистану", - сказав він.

Янукович висловив переконання, що нові будівельні об'єкти, в закладанні яких сьогодні вони разом із Президентом Туркменистану братимуть участь, стануть також символом плідної співпраці між двома країнами.

Автодорожній міст через р. Амудар'ю між містами Атамурат і Керкічи збудувала українська компанією "Дорожнє будівництво ТОВ "Альтком".

Загальна вартість будівництва - 159 млн дол. На будівництві було задіяно майже 600 осіб, із них 130 українських фахівців.

Нагадаємо, в 12 по 14 лютого 2013 р. Янукович перебуває з державним візитом у Туркменистані.

Читайте також: Янукович взяв участь у відкритті цементного заводу в Туркменістані