ua en ru

Янукович призначив Мазурчака головою Печерської РДА в Києві

Президент України Віктор Янукович призначив Олександра Мазурчака головою Печерської районної в м. Києві державної адміністрації. Про це йдеться в розпорядженні Президента України № 388/2013-Рп від 26 грудня 2013 р.

Президент України Віктор Янукович призначив Олександра Мазурчака (на фото) головою Печерської районної в м. Києві державної адміністрації. Про це йдеться в розпорядженні Президента України № 388/2013-Рп від 26 грудня 2013 р.

"Призначити Мазурчака Олександра Володимировича головою Печерської районної в м. Києві державної адміністрації", - йдеться в документі.

Нагадаємо, що раніше голова КМДА Олександр Попов подав кандидатуру керівника групи радників голови КМДА Олександра Мазурчака на посаду голови Печерської районної державної адміністрації (РДА) м. Києва.

Мазурчак 26 березня 2013 р. подав у відставку з поста першого заступника голови КМДА під тиском громадської думки, яка вимагала покарати винних у неналежному рівні готовності комунального господарства столиці до ліквідації наслідків снігопаду. Після цього досвідчений столичний чиновник довго не сидів без роботи і вже 9 квітня був призначений керівником групи радників глави КМДА. Замість Мазурчака першим заступником голови КМДА був призначений Анатолій Голубченко.

Варто додати, що двох тезок, Мазурчака та Попова, пов'язує давня співпраця. В кінці 1990-х рр. Мазурчак був міським головою Кам'янця-Подільського (Хмельницька обл.), а Попов - Комсомольська (Полтавська обл.), вони співпрацювали в рамках Асоціації міст України. У березні 2010 р. Попов очолив Міністерство житлово-комунального господарства, зберігши за Мазурчаком посаду першого заступника. У червні 2010 р. вони одночасно отримали переведення на роботу в КМДА: Попов - першим заступником голови Леоніда Черновецького, Мазурчак - заступником.

Через місяць після призначення Попова в листопаді 2010 р. на посаду голови КМДА Мазурчак одержує підвищення стає його першим заступником. Під опікою Мазурчака перебували ключові управління адміністрації: комунального та житлового господарства, контролю за благоустроєм, енергетики, енергоефективності та енергозбереження, надзвичайних ситуацій, екології та охорони природних ресурсів, а також управління ритуальних послуг.