ua en ru

Янукович: На сьогоднішній день Світовий банк бере участь в 11 проектах в Україні на 1,3 млрд дол

На сьогоднішній день в активній фазі знаходяться 11 проектів співпраці України зі Світовим банком на загальну суму 1 млрд 370 млн дол. Про це в ході зустрічі з віце-президентом Світового банку в регіоні Європи та Центральної Азії Філіпом Ле Уору заявив Президент України Віктор Янукович.
"Світовий банк надає значні ресурси для просування українських реформ. В активній фазі зараз знаходяться 11 проектів на загальну суму 1 млрд 370 млн дол.", - зазначив Янукович.
За його словами, системні позики є найбільш гнучким і дієвим інструментом прямої підтримки державного бюджету, а також реформування економіки та підтримки позитивної динаміки економічного зростання в Україні.
"На сьогодні здійснюється робота щодо підготовки системного проекту "Друга програмна позика на реабілітацію фінансового сектору" на суму 360 млн дол., і впровадження заходів, спрямованих на оздоровлення фінансового сектору. Також ведеться підготовка системного проекту "Четверта позика. Політика розвитку" на суму 500 млн дол.", - повідомив Янукович.