ua en ru

Янукович і Азаров привітали громадян України з Днем Конституції

Президент України Віктор Янукович привітав громадян України з Днем Конституції. Про це повідомила прес-служба Президента України.

"Сімнадцять років тому був прийнятий Основний закон нашої держави. Цей документ створив могутню основу для розвитку та зміцнення демократичних, соціальних та правових принципів розбудови нашого суспільства. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. Конституція несе в собі головну надзвичайно цінну і гуманну ідею про те, що держава функціонує для людини", - йдеться у привітанні Януковича.

Він підкреслив, що Конституція має відповідати сучасним потребам розвитку держави, тому Конституційна асамблея повинна напрацювати такий Основний закон, який би відповідав найвищим європейським стандартам.

"Головна вимога до оновленої Конституції - це подальша демократизація та дієвість положень нового документу з огляду на нові виклики, які стоять перед нашою країною. Впевнений, що наша спільна робота об'єднає українське суспільство заради закладення фундаменту розвитку сучасної демократичної європейської України", - зазначив Президент.

У свою чергу прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Конституція може згуртувати всі покоління в переконанні, що "Батьківщина починається з кожного з нас". Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

"Конституція 1996 р. стала точкою відліку нової епохи, заклала підвалини економічних, соціальних та духовних перетворень, і вже наступного року її ровесники отримають право голосу, тобто можливість будувати таку державу, в якій жити їм та їх нащадкам", - зазначив Азаров.

Він підкреслив, що "для успішного поступу в світовому цивілізаційному процесі потрібна підвищена відповідальність, самовіддана праця заради однієї мети - процвітання України як європейської держави".

"Переконаний, що ніхто не пошкодує заради цього ні сил, ні таланту, ні енергії", - заявив прем'єр.

Крім того, Азаров сьогодні з нагоди Дня Конституції взяв участь у церемонії покладання квітів до пам'ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському.

Також в урочистостях взяли участь урядовці, народні депутати, представники київської влади, громадськість.