ua en ru

Янукович 21 листопада вирушить до Австрії з офіційним візитом

Президент України Віктор Янукович у четвер, 21 листопада 2013 р., розпочне офіційний візит до Республіки Австрія. Про це повідомив радник Президента України - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук, передає прес-служба глави української держави.

Програмою візиту передбачається, зокрема, проведення зустрічей глави держави з Федеральним Президентом Республіки Австрія Гайнцом Фішером, президентом Національної ради Австрії Барбарою Праммер та віце-канцлером, федеральним міністром з європейських та міжнародних справ Австрії Міхаелем Шпіндельеггером.

З австрійською стороною планується обговорити широке коло питань розвитку двосторонніх відносин у політичній, економічній та культурно-гуманітарній сферах.

Окрему увагу на переговорах буде приділено темі європейської інтеграції України, передусім, підготовці до підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС у ході Вільнюського саміту ініціативи "Східне партнерство".

На порядку денному питання активізації двосторонньої торгівлі та інвестиційної співпраці, взаємодії у галузях транспорту й енергетики.

За словами Гончарука, в рамках візиту планується підписання двосторонніх документів про співробітництво у транспортній сфері та в питаннях боротьби з організованою злочинністю.