ua en ru

Янукович 15 жовтня здійснить робочий візит до Естонії

Президент України Віктор Янукович 15 жовтня 2013 р. здійснить робочий візит до Естонії. Про це повідомив радник Президента, керівник головного управління з питань міжнародних відносин АП Андрій Гончарук, передає прес-служба глави держави.

Програмою візиту передбачається, зокрема, проведення зустрічей Януковича з Президентом Естонської Республіки Тоомасом Хендріком Ільвесом, прем'єр-міністром Андрусом Ансіпом і спікером парламенту Ене Ергма.

З естонською стороною планується обговорити широке коло питань розвитку двосторонніх відносин, насамперед у політичній та економічній сферах.

"Так, на порядку денному питання активізації двосторонньої торгівлі, інвестиційного співробітництва, взаємодії в галузі транспорту і енергетики, поглиблення культурно-гуманітарних зв'язків між Україною та Естонією", - зазначив Гончарук.

Окрему увагу буде приділено темі європейської інтеграції України, зокрема у підготовці до підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС під час Вільнюського саміту ініціативи "Східне партнерство".

В рамках візиту планується підписання двостороннього документа про співпрацю в транспортній сфері.