ua en ru

Ялтинська міськрада протягом 3 місяців затвердить заходи щодо реалізації закону про мови

Виконавчому комітету Ялтинської міськради доручено в тримісячний термін розробити, затвердити і забезпечити заходи по реалізації норм закону України "Про засади державної мовної політики" та внести на розгляд сесії проект рішення про заходи, спрямовані на використання регіональних мов або мов меншин на території міста Ялта. Про це повідомляє прес-служба міськради.

До розробки заходів повинні бути притягнуті громадяни, громадські організації, інші інститути громадянського суспільства, депутатський корпус.

У повідомленні також зазначено, що Верховна Рада Криму прийняла постанову на підтримку закону про мови і дав низку доручень Раді міністрів автономії для підготовки його реалізації в АР Крим.

Нагадаємо, що кримський парламент доручив до 10 жовтня 2012 р. підготувати і внести на розгляд кримських депутатів пропозицію по реалізації мовного закону, а до цього часу відклав розгляд даного питання. У той же час Севастопольська міська рада ухвалила рішення про надання російській мові статусу регіональної в місті.